Ett kolossalt genomtänkt inlägg

Hej och goddag! Jag vill börja med att säga att det här är ett extremt ogenomtänkt inlägg. Alltid när jag skriver längre texter brukar jag tänka lite innan så att jag har ett hum om ungefär hur jag vill börja, avsluta och vad jag vill få med helt enkelt. Så är inte detta fallet. Jag mår extremt dåligt och känner att jag har väldigt mycket jag vill säga på en gång, helst samtidigt så jag kan lägga mig ner och blunda igen, så... Ja. Jag skriver rakt från hjärnan och så får vi se var vi hamnar. Kommer absolut inte orka läsa igenom detta sen så ber om ursäkt på förhand för eventuella T9/stavfel/styckindelningsfel osv. 

Oj, hej igen. Det är typ en timme senare för jag var tvungen att stirra upp i taket en stund, för det är så himla fint. Nu tappade jag tråden liten... Fast äh, det här inlägget kommer inte ha någon jäkla tråd ändå. SÅ- igår var jag helt knäckt. Bägaren rann över för 312:e gången. Och jag ska snart förklara varför. Men först vill jag säga att jag gick från att gråta av förtvivlan och hopplöshet, till att gråta av skratt på ungefär två minuter. Detta har aldrig hänt. En sådan snabb omställning kan knappast vara hälsosam. Jag hade nämligen legat på min säng länge och tänkte att jag skulle lyssna på ett avsnitt av Henrik och Paulinas pod. Men, bestämde innan att jag inte skulle skratta utan bara ligga och lyssna och kanske slumra till lite. Det gick sådär. Det började med lite små ryckningar, sen lite grimas och tillslut fullständigt gapskratt. Följt av tystnad, då man håller på att kvävas av sitt skratt, om ni förstår vad jag menar. 

Jag kan liksom inte sätta fingret på vad som är så roligt, det är liksom inte raka skämt utan bara helt random diskussioner med lite smått störda sidospår som bara kan uppkomma av någons lilla felsägning eller uttal, men som blir det roligaste i hela poden.😅 Det faller mig i smaken, om man säger så. Väldigt intressant och lärorikt skulle jag säga, och sen kvävs man av sidospåren samt pest eller kolera-frågorna. Podden har det fantastiska namnet "Full panik och noll procent fakta" och finns att lyssna på Anchor, iTunes och så. Rekommenderar den varmt. Det viktigaste jag lärt mig hittills är nog att jag inte ska ha någon Bucket list, men om jag ska det bör enda punkten vara att inte bli spetsad från röven till käften. På typ ett staket eller nåt. Och obs: som namnet antyder, ingen fakta i detta.😂 Är lite småsur att jag inte kom på detta namn före, hade passat utmärkt på min blogg ju. Väldigt mycket panik och väldigt lite fakta.

På tal om panik. När man mår dåligt 24/7 kan det lätt låta lite negativt även i bloggen. Därför ska jag nu införa en ny sak. Eller regel. Innan jag börjar skriva varje inlägg måste jag skriva 3 saker som är bra med dagen. Och EN dålig sak. Eller...? Jo, tre bra och en sämre sak, det blir bra. Och det viktigaste av allt, dessa saker får under inga omständigheter handla om min hälsa!! Börjar... Imorgon. Eller kanske i slutet av detta inlägg om det kommer finnas ett sådant. 

Nog om det. Gud, nu har jag vilat typ 18 gånger sedan jag började skriva och har ingen aning om vad jag skrivit. Men jo, jag skulle berätta om igår. Och i förrgår. Nämen fy vad ointressant, jag bakar ihop det lite. Jag är jäkligt klen nu och det tog mig och mormor 20 min att gå från Din Sko (sorry nu vet jag att dom flesta som läser bor i Sthlm, men det är nära iaf) till parkeringshuset plan 2. Och vad om detta... Ja alltså det blev bökigt och mormor blev alldeles förtvivlad "men så här kan vi ju inte ha det!" Det var väl typ det. Orkar inte gå in på detaljer. Och jag tror inte jag behöver det heller, ni har nog fattat vid det här laget. Ni är trötta på att höra att jag mår dåligt och kanske ännu tröttare på att höra att ni är trötta på att höra att jag mår dåligt. Så vi lämnar det.

Alltså gud. Jag kanske ska dela upp det här i två inlägg... Men näe. Jag ska vila lite och äta lite så återkommer jag. 

Hej. Det är tre timmar senare och jag känner mig alldeles bakis efter min vila. Har även gått promenad på balkongen samt ätit pannkakor med äppelmos. (Ja, det heter äppelmos och inte äpple-mos). Jag ska runda av. Fast det jag ska runda av med är kanske det viktigaste jag hade att säga i hela detta inlägg. Smart. Som sagt inte genomtänkt. Jag ska försöka fatta mig kort, om mitt efterlängtade läkarbesök igår. Alltså.. Hon var... Ja... Jag ska inte säga att hon såg elak ut men hon såg verkligen inte snäll ut. Lösnaglar, illröda läppar, jättelångt utsläppt hår. Läkaren alltså. Och Ryss. Alltså inga fördomar nu men förstår ni? 

Oj, nu är det 45 minuter senare😂 Ehm... Jo, läkarjäveln! Hon var otrevlig. Hon hälsade inte ens på mig. Och tittade mig inte i ögonen. Hon satt högt, jag satt lågt. Det var bara förjävligt. Och proverna från Akademisma visade absolut ingenting. Hon förminskande mina problem och fick mig att känna mig som världens minst oviktiga människa. Bara "sista patienten innan lunch" typ. Stressad var hon också. Och drog djupa suckar. Näe usch, fy fan. Vill aldrig mer se henne. Det man hela tiden trott (eller vetat) är att jag har för många röda blodkroppar helt enkelt, och ja. Det ska nu kollas vidare på, men enligt henne bara för MIN skull, för det kunde ändå inte förklara mina symtom. Så ja. Summa summarum: Jag ska göra benmärgsprov och ett ultraljud på mjälten. Och jag kan säga på en gång: INGEN (särskilt inte hon) borrar i mitt skelett i vaket tillstånd. Inte som jag mår nu. Annars hade man väl kunnat genomlida det, allt är inte kul osv. Men som sagt. Det ska borras i höger höft, precis där jag har som mest ont. Och man lägger i vanliga fall bara lokalbedövning eftersom det inte går att bedöva skelettet. Och sen är det bara att bita ihop. Har själv varit med och assisterat detta som vårdpersonal, och det såg inte jätteskönt ut. Och borren såg verkligen ut som en BORR. Så nej. Då sitter jag hellre på en tårta och äter en penis. Förlåt. Det där var direkt från "Full panik och noll procent fakta". 🤐😄

Ööööh. Så nej. Lokalbedövning - ett fantastiskt erbjudande, men nej. Det blir någon form av ytlig kortverkande narkos. Då det går ganska fort. Och kan jag verkligen bestämma det själv? Ja, det kan jag. 😊 NU ska jag runda av! Shit, 20 timmar senare... 😂 Avrundar väl med att säga att psyket mår 10/10 nu tackvare favvopodden #1 och kroppen mår typ 1/10. Inte så jämställt alltså. Men jag får på riktigt psykbryt varje gång timern ljuder (som sätts på 30 minuter i början av podden och som sen kommer med sin arga signal och betyder att det är slut på det roliga.) Ja, jag pratar fortfarande om podden. Nu räcker det! Men in och lyssna om ni vill förlänga livet. Nu ska jag steka pannkakor. Igen. Hoppas ni förstått kanske nååågonting av det jag försökt säga. Ska försöka uppdatera lite oftare men kortare, istället för dom här novellerna en gång varannan vecka. Dålig idé. Sa jag förresten lite för många gånger att jag skulle runda av och fatta mig kort? Det kanske inte blev så långt det här ändå... Aja.

Avslutar med 3 bra och 1 dålig sak om idag (som INTE rör min hälsa). Puss!

DAGENS 3 TUMME UPP:
👍 Lagom temperatur i sängen
👍 Tysta grannar
👍 Gott om rena smörknivar 

DAGENS TUMME NER:

👎 Ingen post 


PS: På bilden ser ni ett urval av kaoset i min lägenhet just nu. Orkar inte sitta upp dessa 1/10-dagar så då måste allt ske i sängen.